Stránky

pondělí 1. srpna 2016

RYCHLÁ DROŽĎOVÁ POLÉVKA S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY



Jak syn, tak já, milujeme chuť droždí. Syn navíc miluje vše, co jen zavání knedlíčky a knedlíky. Protože je syn momentálně nemocný, chtěla jsem uvařit něco zdravého a chutného, kde je také hodně tekutin. Rozhodla jsem se tedy pro dvojitou drožďovou bombu - polévku plnou knedlíčků. Původně měla vyjít na 4 porce, tedy i na další den, ale už zmizela. :)


Polévka:
Ingredience:

Půl střední cibule
1 mrkev
1 menší petržel
40-50 g pórku
1 stroužek česneku
Půl lžičky drceného kmínu
1 lžíce českého ghíčka (případně jiného tuku vhodného na smažení)
Dvě kostky droždí
Sůl
Pepř
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
Voda dle potřeby (cca 1 litr)

Postup: 
Do rozpáleného hrnce dáme lžíci ghí a na něm zprudka zpěníme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na drobno, vše necháme chvíli zaprahnout, přidáme nakrájený pórek, utřený česnek a kmín, opět necháme chvíli zarestovat, sůl, pepř, rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit, zalijeme vodou. Přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme 5-10 minut. 


Knedlíčky:
Ingredience:
Půl lžíce másla
3 kostky droždí
2 stroužky česneku
1 vejce
3 lžíce hrubé mouky
3 lžíce strouhanky
1 lžička majoránky
Sůl
Pepř

Postup:
Na másle necháme zarůžovět droždí. Jakmile začne houstnout, vypneme a necháme vychladnout. Poté přimícháme zbytek ingrediencí až se vytvoří hustší těsto. Z něj pak vlhkých rukama tvarujeme kuličky, které necháme provařit v polévce cca 2 minuty.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4



Žádné komentáře:

Okomentovat